Sperzieboontjes op de Sechuan manier
Zet het vlees in de marinade en meng het goed. Zet apart.
Verhit de wok en doe er dan de olie in. Frituur vervolgens de sperzieboontjes totdat de schil begint te rimpelen (in drie keer bakken). Laat ze goed uitlekken.
Bak vervolgens in een eetlepel olie het vlees met het zout, gedroogde garnaaltjes, knoflook en de Chinese groente met de chilipasta. Roerbak het zolang totdat het vlees in kleur veranderd, ongeveer 2 minuten . Dan de bonen er weer bij doen en goed er door scheppen.
Serveer het warm of koud.
Garneer het met de rode gehakte peper.
Succes en eet smakelijk!
China
Sechuan
Groenten
6
no:131/940
<<
>>
200 gram varkensvlees grof gehakt
Marinade:
1/2 theelepel maizena
1 eetlepel donkere sojasaus
2 mespuntjes peper
olie om te frituren
500 gr. sperzieboontjes
mespunt zout
1 eetlepel gedroogde garnaaltjes, geweekt in warm water en klein gehakt
3 tenen knoflook gehakt
1 1/2 eetlepel gehakte Chinese gezouten groente of kappertjes
2 eetlepels chili bonen pasta
Garnering
1 rode chilipeper klein gehakt