Sperziebonensalade


Roer in een kommetje het limoensap, de vissaus, de suiker, de nam-prik, de pinda’s, en 2 eetlepels water door elkaar. Zet het apart.
Verhit de olie in een pannetje en roerbak hierin de knoflook en de sjalotten tot ze beginnen te kleuren. Roer er dan de peper door en roerbak tot het mengsel bruin is. Schep het mengsel uit het pannetje en laat het op keukenpapier uitlekken.
Verwarm de kokosroom in een pannetje en af en toe roeren boven een matige hittebron. Breng een pannetje water aan de kook en blancheer hierin de sperzieboontjes ong. 1 minuut. Laat de boontjes uitlekken en spoel ze onder de koude kraan af en laat ze opnieuw uitlekken. Schep de geblancheerde boontjes op een serveerschaal en schep er luchtig het sjalottenmengsel en de dressing door. Druppel er de warme kokosroom over.
Nam prik: Wrijf of draai in de vijzel met de stamper of in de blender de vissaus, de garnalen, het knoflook, de gedroogde pepers en het limoensap tot een pasta.
Roer er de verse rode- of groene peper door. Doe de pasta in een serveerkommetje. Serveer met diverse rauwe groenten. Bewaar de pasta maximaal enkele weken in een goed gesloten pot in de koelkast.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:135/972 << >>
dressing
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels vissaus
1 theelepel palmsuiker
1 1/2 eetlepel nam prik (zie onder)
2 eetlepels gemalen geroosterde pinda’s

2 eetlepels olie
3 tenen knoflook gehakt
3 sjalotten klein gesneden
1/2 gedroogde rode peper fijngehakt

2 eetlepels kokosroom
250 gr. dunne sperziebonen

nam prik
1 eetlepel vissaus
ong. 20 gedroogde garnaaltjes fijngehakt
3 tenen knoflook gehakt
4 gedroogde rode pepertjes met zaadjes fijngehakt
2 eetlepels limoensap
1 verse rode- of groene peper, zonder zaad fijngehakt