Sichuan- tonijn met gembermayonaise


Meng voor de mayonaise eierdooiers, gember en citroensap in de keukenmachine. Voeg terwijl de machine draait, in een heel dun straaltje de arachideolie- en de olijfolie toe tot een stevige mayonaise ontstaat.
Rooster de sichuanpepers, zeezout en de zwarte peper in een pan met een anti- aanbaklaagje tot het mengsel gaat geuren. Wrijf fijn in een vijzel en zet apart.
Verwarm de olie op middelhoog vuur in een koekenpan. Wrijf de tonijnsteaks in met het Sichuan-kruidenmengsel. Bak de steaks in de olie (ca. 1 - 2 minuten per kant).
Verdeel over vier borden, lepel wat gembermayonaise over de tonijn en serveer het met een groene groente b.v. paksoi.

Succes en eet smakelijk!!




China

Sichuan

Vis

4 pers

no:681/972 << >>
Sichuan-kruidenmengsel
20 gr. Sichuan-peper (toko)
1 eetlepel zeezout
1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper

arachide olie om te bakken
4 tonijnsteaks of mahi-mahi

gestoomde pakchoi, bij het serveren

gembermayonaise
2 eierdooiers
1 eetlepel fijn gehakte gemberwortel
1 eetlepel citroensap
125 ml. arachideolie
60 ml. olijfolie