Show Mein Speciaal


Verhit de wok en doe daar 1 eetlepel olie in, roerbak de knoflook, gember en de chili- pepers. Dan de Chinese worstjes of ham, kipfilet, sperziebonen en de garnalen erbij doen en ong. in 2 minuten op hoog vuur laten roerbakken tot ze gaar zijn (de garnalen moeten rose zijn). Schep dit mengsel in een kom en laat eventjes staan. Verhit de rest van de olie (2 eetlepels ) in dezelfde wok en doe daar de taugé en de bieslook in en roerbak dit ong. 1 minuut. Schep er de mie door en breng het geheel op smaak met de sojasaus, oestersaus en wat peper en zout.Schep op het allerlaatste moment het garnalenmengsel voorzichtig door de mie en laat dit goed doorwarmen. Schep er dan de sesamolie door. Garneer met de lenteui en de korianderblaadjes.
Succes en eet smakelijk!!
Tip :Zoals aangegeven kun je de worstjes ook vervangen door gekookte ham en de bieslook is een goede vervanger voor de knoflookbieslook.

Thailand

Thailand

Mie

4 pers

no:529/972 << >>
3 eetlepels olie
2 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
1/2 eetlepel gehakte verse gemberwortel
2 gehakte rode chilipepers

2 Chinese worstjes in dunne plakjes gesneden
(ook kun je hiervoor ham gebruiken
1 kipfilet in dunne plakjes gesneden
16 rauwe grote garnalen gepeld de staart eraan laten zitten
100 gr. sperzieboontjes
200 gr. taugé
50 gr. knoflook bieslook (indien te verkrijgen)
anders gewone bieslook

ong. 400 gr. eiermie gaar gekookt (geweekte rijstmie kan ook)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
zout
versgemalen peper

1 eetlepel sesamolie

Garnering:
2 lenteui in dunne reepjes
1 eetlepel verse korianderblaadjes