Samosas


Kook de aardappelen in de schil gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil ze en snijd ze in erg kleine blokjes.
Verhit een wok en doe er de olie in, dan de knoflook, gember en chilipeper, bak deze ong. 1o sec. doe de uien erbij en roerbak totdat ze zacht zijn ong. 3 - 4 min. Vervolgens de erwten, aardappelen, kerriepoeder, zout en de oestersaus erbij doen. Goed mengen en nog 1 min. bakken. Schep op een bord en zet apart.
Het vouwen en vullen van de samosas:De loempiavellen in 3 delen knippen. Leg 1 eetlepel vulling rechts op de reep, vouw het velletje over de vulling, zodat er aan de rechterkant een driehoekje ontstaat en vouw vervolgens door zodat er steeds een driehoek blijft bestaan. Lijm het laatste vast met het water-maizena mengsel.
Het bakken van de samosas: Verhit de wok en doe er dan de olie in om te frituren, laat deze goed heet worden ong. 180 o C. en bak de samosas goudbruin in ongeveer 2 min. Haal ze eruit met een schuimspaan. Iedere keer maar een paar samosas tegelijk in de olie doen. Serveer met pruimensaus.

Succes en eet smakelijk!

India

India

Vegetarisch

4 pers

no:88/972 << >>
2 aardappelen
2 eetlepels olie
2 tenen knoflook gehakt
4 flinke plakjes gemberwortel gehakt
1 rode chilipeper gehakt
1 ui gehakt
1/2 kopje doperwten (diepvries)
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel zout
1 flinke eetlepel oestersaus

10 loempiavelletjes van ongeveer 20 cm. x 20 cm.

maizenapapje
2 eetlepels maizena
2 eetlepels water

olie om te frituren

pruimensaus