Rundvlees met boterpompoen


Verwarm de wok op matig vuur. Druppel de olie langs de rand, zodat het hele oppervlak wordt bedekt. Laat de olie heet worden en roerbak de uien en pompoen 2-3 minuten. Draai het vuur vervolgens laag, dek de pan af en laat de ui en pompoen nog 5-6 minuten bakken, tot ze net zacht zijn. Zet apart.
Leg het vlees tussen twee vellen huishoudfolie en sla het plat met een houten hamer of deegroller. Snijd het met een scherp mes in dunne repen.
Meng in de wok de sojasaus, suiker, chilipeper, gember, vissaus, steranijs, vijfkruidenpoeder en oestersaus. Roer alles 3-4 minuten.
Voeg het vlees toe aan het sojasaus-mengsel in de wok en bak het 3-4 minuten. Voeg nu de ui, pompoen, lenteui en kruiden toe en schep alles goed om.
Serveer het gerecht meteen met witte rijst.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:393/972 << >>
2 eetlepels olie
2 uien in dikke ringen gesneden
500 gr. boterpompoen(flespompoen) geschild zonder pitten en in dunne repen gesneden
700 gr. ossenhaas(diamanthaas) ,plat geslagen en in dunne repen gesneden
4 eetlepels sojasaus
10 eetlepels palmsuiker
1 verse chilipeper. en klein gehakt
1 eetlepel gehakte gemberwortel
2 eetlepels Thaise vissaus
1 theelepel gemalen steranijs
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 eetlepel oestersaus
4 lenteui klei gehakt
handvol THAISE basilicum of koriander
handvol muntblaadjes