Rood gestoofde vis (hong shao yu)


hongshaoyu.jpg Verhit de wok en doe er de olie in en bak de gedr. rode pepervlokken met de knoflook en de gemberwortel totdat ze gaan geuren, doe er dan de sichuanpepers bij en laat 1 min. bakken.
Vervolgens de smaakmakers erbij doen en eventjes laten koken.
Nu de vis erin doen en zachtjes laten sudderen totdat ze gaar is(ongeveer 8 minuten)
Serveer de vis op in een mooie ondiepe schaal en laat de saus nog eventjes met het maizena-watermensgsel indikken(pas op niet te dik laten worden). Giet de saus over de vis en garneer nog met wat lenteui en verse koriander.
Succes en eet smakelijk!!
Dit is een recept wat ik geleerd heb van mijn hulp in Suzhou(China)

China

Canton

Vis

4 pers

no:431/972 << >>
600 gr. stevige visfilets

olie om te bakken
1 theelepel gedr. rode pepervlokken of 1 verse rode peper
2 flinke dunne plakjes gemberwortel gehakt
2 grote tenen knoflook gehakt
1 eetlepel sichuanpepers

smaakmakers
1 eetlepel sojasaus
2 dl. bouillon
1/2 eetlepel sesamolie
1 eetlepel chilipasta(LKK)
2 eetlepels palmsuiker

1 eetlepel maizena-water mengsel

garnering
koriander klein gehakt
1 lenteui klein gehakt