Rood gestoofd rundvlees van xiao li
(hong shao rou)


pottenmetpickelsensambal.jpg Kook water in de wok en laat de stukken rundvlees ong. 3 minuten koken.Giet het af en zet apart.
Verhit de wok en doe er de olie in, bak er dan de sechuanpepers met de steranijs in ,dan er de knoflook met de gemberwortel en de lenteui toevoegen en eventjes laten bakken, tot ze gaan ruiken.
Vervolgens het vlees erbij doen met wat water zodat het half onderstaat, dan er de sojasaus, rijstwijn, peper, zout,suiker, gele bonensaus en de chili-bonensaus erbij doen.
Laat het nu ong. 30 min. of langer sudderen. Als het vocht teveel ingekookt is er af en toe warm water toevoegen.(koud water maakt het vlees taai)
Vervolgens de groenten erbij doen en weer laten sudderen totdat alles gaar is.
Nu kan het geserveerd worden met witte rijst. Succes en eet smakelijk!!
Nieuw recept van mijn ayi(hulp) in Suzhou.

China

Sichuan

Vlees

6 pers

no:862/972 << >>
1 1/2 pond runderlappen in stukken van 3 cm. gesneden
4 eetlepels olie
1 eetlepel sechuanpeper
2 steranijs
1 eetlepel d. sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
2 grote tenen knoflook geplet
3 grote plakjes gemberwortel
3 lenteui in grote schuine stukken gesneden
1 eetlepel zwarte-bonen chilisaus LKK
1 eetlepel gele bonensaus
zout
peper
palmsuiker
1 winterwortel in schuine stukken gesneden van 3 cm.
1/2 rettich in schuine stukken gesneden van 3 cm.