Roergebakken groene asperges
Verhit de olie in een wok en bak vervolgens de drie heren( gemberwortel, lenteui en knoflook) 1 minuut.
Doe er vervolgens de asperges bij en roerbak deze 2 minuten.
Dan er de oestersaus met de bouillon eraan toevoegen.
Laat het eventjes sudderen tot het vocht iets is ingekookt.
Serveer het warm met rijst en een vis- of vleesgerecht.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een mooi gerecht. Het mooiste effect krijg je door groene en witte asperges te gebruiken.
China
Canton
Groenten
4 pers
no:413/972
<<
>>
500 gr. groene asperges(deze hoef je niet te schillen) in diagonele stukken
gesneden van ong. 3 cm. lang
Je kunt ook witte asperges gebruiken, maar deze moet je eerst goed schillen
1 eetlepel olie
4 tenen knoflook gehakt
3 cm. gemberwortel fijngehakt
5 lenteuien diagonaal gesneden in stukken van ong. 2 cm.
2 1/2 eetlepels oestersaus
5 eetlepels bouillon