Roerbak lamsfilet met munt en pepers
Verhit een wok, giet er 1 eetlepel olie in en laat het erg heet worden. Bak het lamsvlees en knoflook in porties 2 minuten tot het bijna gaar is en zet het apart.
Verhit de rest van de olie in de wok, voeg de ui toe en roerbak hem in 2 minuten zacht.
Doe al het lamsvlees weer in de wok bij de uien en doe er de pepers bij , dan mengen met de smaakmakers en de gehakte munt en nog 1 minuut roerbakken
Serveer het gegarneerd met de hele blaadjes munt en geef er rijst bij.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip:
Zorg ervoor dat u de reepjes lamsvlees dwars op de draad in plakjes snijdt; zo zal het vlees minder snel scheuren en krimpen tijdens het bakken.
Thailand
Thailand
Vlees
4 pers
no:107/972
<<
>>
2 eetlepels olie
600 gr. lamsfilet in dunne plakjes gesneden(zie tip)
4 tenen knoflook fijn gehakt
1 rode ui in reepjes gesneden
2 rode chili pepers in dunne plakjes gesneden
smaakmakers
2 1/2 eetlepels oestersaus
2 1/2 eetlepel vissaus
1 eetlepel palmsuiker
20 gr. fijngehakte munt(laatste moment hakken, anders word het zwart)
5 gr. hele muntblaadjes