Pittige roergebakken champignons


Verhit de wok, doe er de olie in en laat het goed heet worden. Voeg er de knoflook, gemberwortel en de lenteui toe en roerbak 20 seconden. Voeg de champignons toe en roerbak 30 seconden. Doe er dan de rest van de benodigdheden bij behalve de sesamolie. Blijf ong. 5 minuten roerbakken of totdat de champignons gaar zijn en alle kruiden hebben opgenomen.
Voeg vlak voor het serveren de sesamolie toe er roer het mengsel nog even snel om.
Doe het over in een een warme schaal en serveer direct. De champignons zijn heet het lekkerst.


Succes en eet smakelijk!
Tip: Serveer dit gerecht bij gegrild vlees.

China

Sichuan

Groenten

4 pers

no:204/972 << >>
1 eetlepel olie
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 eetlepel gehakte lenteui

500 gr. champignons in plakjes gesneden
1 eetlepel chili- bonenpasta
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel donkere sojasaus
1 theelepel zout
1/2 theelepel vers gemalen peper
1 eetlepel kippenbouillon of water
1 eetlepel palm suiker

1 eetlepel sesamolie