Pittige kipsalade
Bereiding: Leg de kipfilet naast elkaar in een grote schaal. Wrijf ze in met knoflook, sojasaus en 1 eetlepel van de olie en laat ze dan 1- tot 2 uur marineren. Vervolgens de kip 4 minuten per kant bakken of grillen. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Verhit de kokosmelk, vissaus, het limoensap en de palmsuiker in een kleine pan. Roer tot de suiker opgelost is en neem de pan van het vuur. Pluk de gare kip in dunne reepjes en doe ze in een kom. Schep er de waterkastanjes, cashewnoten, sjalotjes, het citroenblad, citroengras, de galanga (laos), rode chilipeper, lente-uitjes en muntblaadjes door.
Giet de kokosmelkdressing over het kipmengsel en meng het voorzichtig. Garneer de kipsalade op een bedje met sla, garneer met de takjes koriander en plakjes rode chilipeper.
Succes en eet smakelijk!!