Pittige kipsalade


Bereiding: Leg de kipfilet naast elkaar in een grote schaal. Wrijf ze in met knoflook, sojasaus en 1 eetlepel van de olie en laat ze dan 1- tot 2 uur marineren. Vervolgens de kip 4 minuten per kant bakken of grillen. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Verhit de kokosmelk, vissaus, het limoensap en de palmsuiker in een kleine pan. Roer tot de suiker opgelost is en neem de pan van het vuur. Pluk de gare kip in dunne reepjes en doe ze in een kom. Schep er de waterkastanjes, cashewnoten, sjalotjes, het citroenblad, citroengras, de galanga (laos), rode chilipeper, lente-uitjes en muntblaadjes door.
Giet de kokosmelkdressing over het kipmengsel en meng het voorzichtig. Garneer de kipsalade op een bedje met sla, garneer met de takjes koriander en plakjes rode chilipeper.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:535/972 << >>
4 kipfilets
marinade
3 tenen knoflook
gekneusd en grof gehakt
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel olie

1 eetlepel olie
dressing
1 dl. kokosmelk
2 eetlepels vissaus
sap van 1 limoen
2 eetlepels palmsuiker

125 gr. waterkastanjes in plakjes
50 gr. geroosterde cashewnoten
4 sjalotjes in dunne plakjes
4 limoenblaadjes in reepjes
1 stengel citroengras in dunne plakjes
1 theelepel gehakte galanga (laoswortel)
1 grote rode chilipeper ontzaad en in dunne plakjes
2 lente uitjes in dunne plakjes
10- 12 verse muntblaadjes gescheurd

krop sla voor het serveren
voor de garnering
takjes koriander
2 rode chilipepers ontzaad in ringetjes gesneden