Pittig- gekruide komkommer


W as de komkommer met schil, droog ze en snijd ze in reepjes, doe er wat zout bij en laat een 1/2 uur staan, giet daarna het aanhangende water af. Vervolgens de vliesjes van de gedroogde garnalen verwijderen en week ze in warm water totdat ze zachter zijn, neem ze uit het water en snijd ze klein. Ontdoe de peper van het zaad en pel de knoflook.
Meng de smaakmakers goed en doe er de rode peper en de knoflook door , de kom moet groot genoeg zijn om de komkommers en de garnalen erbij te kunnen voegen. Zet apart en doe er een paar druppeltjes sesamolie vlak voor het serveren over.


Succes en eet smakelijk!!








Tip: Smeer de komkommer met schil in met zout, grof zeezout als het mogelijk is en laat ze een tijdje staan, was ze goed en snijd ze daarna in reepjes, de kleur van de komkommer is dan jade groen.

China

Sichuan

Salade

4 pers

no:522/972 << >>
1 komkommer
30 gr. gedroogde kleine garnaaltjes geweekt in warm water
zout

1 rode chili peper zonder zaad gehakt
2 tenen knoflook gehakt

Smaakmakers
1 theelepel zout
1 theelepel palmsuiker
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sechuanpeper geroosterd