pikante pilau rijst met sperziebonen of groene asperges
Was de rijst enkele keren in warm water, week 20 minuten in koud water en giet af.
Verwarm de olie in een grote koekenpan en voeg de komijnzaadjes, kruidnagels en kardemompeulen toe. Voeg wanneer de kruiden beginnen te knisperen, de rijst toe en roer voorzichtig 3 minuten op een gematigde warmtebron.
Voeg de bonen of asperges, 1 theelepel zout, saffraan en 8 dl. heet water of lichte bouillon toe. Breng aan de kook, zet de warmtebron lager, leg het deksel op de pan en laat ong. 5- 8 minuten koken tot er putjes in de rijst komen.
Maak de rijst los met een vork en garneer met de geroosterde amandeltjes.
Succes en eet smakelijk!!!
India
India
Rijst
6 pers
no:235/972
<<
>>
300 gr. basmati- of pandan rijst
1 eetlepel olie
1 theelepel komijnzaadjes
10 kruidnagels
8 groene kardemompeulen, heel
8 dl. bouillon
100 gr. groene asperges of sperziebonen schuin door de helft gesneden
1/2 theelepel saffraandraadjes
zout
garnering
2 eetlepels geroosterde amandelschaafsel