Pikante ananassalade
Snijd de ananas zodanig in de lengte doormidden dat de groene bladkroon volledig aan de ene helft blijft vastzitten (een deksel eraf snijden). Hol de helft met het groen met behulp van een klein mesje en een lepeltje voorzichtig uit en laat 1 cm. brede wand zitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van circa 1/2 cm. Zet apart.
Klop de soja en de vissaus met de azijn en de suiker in een grote kom zodat de suiker oplost. Meng er dan de olie door. Voeg er de lenteuitjes, gemberwortel, knoflook en chilipeper aan toe. Meng het goed. Dan de ananas- en de komkommerblokjes aan het bovenstaande mengsel toevoegen. Meng het goed. Laat het dan 10 minuten aan elkaar wennen. Proef het en breng het op smaak . Meng vervolgens de helft van het koriandergroen er door.
Schep de salade in de uitgeholde ananashelft en de rest van de salade serveer je er omheen. Garneer met de andere helft van het korianderblad. Serveer het op een grote platte schaal.
Succes en eet smakelijk!
Tip: Dit is een mooi buffetgerecht