Pikant dubbel gekookt rundvlees


Saus: Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de rode pepers en de sechuanpeper ongeveer 30 sec. voeg hierbij de lente- ui, knoflook, gemberwortel ,laat eventjes roerbakken en doe er dan de zwarte bonenpasta en de hete bonenpasta bij en roerbak nog 3 min. Schenk er 1 1/4 dl. water bij en breng het mengsel aan de kook. Neem de wok van het vuur.
Breng in een grote pan water aan de kook, voeg het vlees toe en kook nog ongeveer 2 min. en laat het vlees goed uitlekken. Verhit de saus opnieuw in de wok, voeg het vlees toe en roerbak alles nog 3 min. dan de sla erdoor scheppen of op een bedje van sla serveren. Bestrooi met Sechuanpeper en de schijfjes gebakken knoflook.
Het is heel mooi om op een bedje sla te serveren. Dit inplaats van de sla erdoor te scheppen.
Succes en eet smakelijk !

China

Sichuan

Vlees

4 pers

no:525/972 << >>
600 gr. biefstuk in dunne reepjes

ijsbergsla in reepjes gesneden

saus
2 eetl. olie
4 gedroogde rode pepers gekneusd
1/2 eetlepel geroosterde Sechuanpeper
4 lente-ui grof gehakt
1 cm. verse gemberwortel geschild en
fijngehakt
2 eetlepels zwarte bonen -knoflookpasta
1 eetlepel hete bonenpasta.

garnering
1 theelepel geroosterde Sechuanpepers
2 tenen goudbruin gebakken knoflookschijfjes