pecan karamelijs met noten en karamelsaus


Hak de noten even grof door met een groot keukenmes. Meng de noten met de suiker en het eiwit goed door elkaar. Spreid dit uit op een ovenbakplaat belegd met bakpapier en rooster het mengsel op 200 oC. in ong. 15 minuten. Roer het notenmengsel daarbij om de 5 minuten door met een lepel. Na het afkoelen heb je nu heerlijke krokante zoete pecannoten.
Schep lekkere grote bollen van het ijs en rol de ijsbollen door de krokante noten zodat dit rondom het ijs bedekt
Leg de bollen op een bord of schaal en giet er in dunne straaltjes de karamel- en chocoladesaus overheen.
Karamelsaus: Laat een pan met dikke bodem goed heet worden en breng intussen in een steelpan de room aan de kook. Doe nu een klein beetje suiker in de lege hete pan en wacht totdat vanzelf gaat smelten. Zodra de suiker gesmolten is doe je erwat suiker bij . Herhaal dit tot alle suiker gesmolten is en laat de suiker kleuren tot een lichte karamel. Giet nu voorzichtig de kokend hete room bij de karamel. Laat de karamelsaus al roerend met een houten lepel, net zolang koken totdat de suiker in de room is opgelost. Laat het iets afkoelen voordat je het over het ijs giet.

Europa

Italie

Nagerecht

4 pers

no:687/972 << >>
200 gr. suiker
300 gr. pecannoten
3 eiwitten

1 bak Hertog Roomijs Pecan karamel

voor de karamelsaus
100 gr. suiker
1.5 dl. room

voor de chocolade saus
2.5 dl. room
250 gr. bittere, pure chocolade klein gehakt

Chocoladesaus:
Verwarm de slagroom tot het kookpunt, zet het vuur uit en roer de fijngehakte chocolade erdoor, roer net zolang totdat je een mooie gladde donkere saus hebt.
Eet deze saus als ze nog warm is, anders is ze stevis.

Je kunt deze saus goed bewaren in een thermoskan.