Pannenkoek (Hue Banh khoai)


Meng het rijstemeel met het water en de suiker, zet 5 min. weg.
Verhit de olie in een grote koekepan, doe er dan de garnalen en het varkensvlees (ham) toe en laat het ongeveer 2 minuten bakken. Roer vervolgens het rijstemeel door de pan en laat het bakken totdat het bijna gaar is. Dan de paddestoelen en de tauge erbij doen. Bak het en laat het dan 1 minuut afgedekt staan.
Schenk de eieren over het mengsel en bak de koek met deksel 3-5 minuten en 1 minuut zonder deksel krokant en bruin. (niet keren)
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met kruidenblaadjes en de sojadipsaus.

Succes en eet smakelijk !
Tip:
Men kan het beste de pannekoek op zeer hoog vuur in een pan met anti-aanbaklaag bakken. Als je geen grote koekenpan hebt, dan maak je er twee pannenkoekjes van.

Vietnam

Vietnam

Schaaldieren

4 pers

no:278/972 << >>
beslag
75 gr. rijstemeel
1.25 dl. water
1 theelepel poedersuiker

3 eetlepels olie

vulling
100 gr. klein gesneden gare garnalen
100 gr.gekookte ham in dunne reepjes gesneden
125 gr. champignons in reepjes gesneden
125 gr. tauge
3 geklutste eieren
zout
peper

1/2 kopje verse kruidenblaadjes van b.v. koriander, munt en basilicum.
Soja dipsaus
1 dl. lichte sojasaus
1 teen gehakte knoflook
1 theelepel suiker
1 theelepel peper
1 middelgrote rode peper fijngehakt

sap van1 limoen of citroen

Meng alle benodigdheden en roer goed.
Op het laatst het citroen- of limoensap erdoor doen.