Pan- klevers uit peking


Vermeng in een schaal de kool met het zout en laat 10 minuten staan. Druk het uit, spoel en druk het nog eens uit. Druk goed het overtollige water eruit. Doe er dan de rest van de overige benodigdheden voor de vulling bij. Meng het goed en zet apart. Meng in een ander kommetje de benodigdheden voor de dipsaus en zet ook apart. Voor het maken van de pan-klevers moet je op een velletje deeg (rond) een theelepel vulling in het midden leggen en dan dichtvouwen zodat de randen elkaar raken druk het plat en plak het dicht met wat water.Het moet een halve maan zijn. Leg ze vervolgens op een met maizena bestrooid bord . Leg ze zo dat de geplakte kant boven ligt. Leg hier iets overheen zodat ze niet uitdrogen terwijl je de rest maakt.
Bak vervolgens de gevulde wontons in een koekenpan (anti aanbak) met de olie medium heet en met de plakkant naar boven en bak net zolang totdat de onderkant goudbruin is (3 - 4 minuten). Doe er dan de bouillon bij, zet het vuur lager en met het deksel erop nog ong. 5 minuten bakken totdat ze gaar zijn en de bouillon is opgenomen.
Haal de panklevers met een houten lepel uit de pan en serveer ze op en schaal en geef er de dipsaus bij. Succes en eet smakelijk!!


Dit is een typische nieuwjaarshapje in China en Japan.
Probeer het ook eens te frituren in de olie!!

China

Beijing

Vlees

6 pers

no:86/972 << >>
vulling voor de panklevers
1 kopje klein gehakte kool (spitskool)
1 theelepel zout
200 gr. doorregen varkensvlees gehakt
1/4 kopje gehakte waterkastanjes
2 gehakte lenteui
2 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 eetlepel gehakte knoflook
1/2 eetlepel maizena
1 theelepel zwarte gemalen peper

dipsaus
1/4 kopje donkere rijstazijn
1/4 kopje lichte sojasaus
1/2 - 1 eetlepel chili-knoflookpasta
1 eetlepel sesamolie
1 gehakte lenteui
1 eetlepel gehakte gemberwortel

24 wontonvelletje
3 eetlepels olie
1 kopje bouillon