Orientaalse vis en papillote
Meng de gesneden groenten in een kom en zet apart.
Schil met een zesteur fijne reepjes uit de limoenschil. Doe de reepjes bij de knoflook en de gemberwortel.
Pers de limoen uit. Meng de teriyakimarinade, het limoensap en de sesamolie in een kom.
Verwarm de oven voor op 220 oC. Knip vier ronde stukken bakpapier uit met een diam. van 40 cm. Strooi wat peper over de zalm. Leg op elk stuk papier een filet, ongeveer van 3 cm. van het midden. Strooi over elk filet een kwart van het gembermengsel en stapel daarboven op de groentereepjes. Schep een kwart van het teriyaki-limoensapmengsel erover.
Vouw de lege kant van het bakpapier over de zalm en rol de randen van het papier in elkaar, zodat de pakjes goed dicht zitten.
Leg de pakjes met zalm op een bakplaat en bak ze, afhankelijk van de dikte van de filets, 10 - 12 min. in de oven. Leg de pakjes op de borden en serveer er bijvoorbeeld witte rijst bij. Succes en eet smakelijk!!
Tip: Ook dikke filets van heek, heilbot, of andere stevige witte vis is hier geschikt voor. Je kunt ze ook goed vullen met witte wijn ipv teriyakimarinade en fijn gesneden andere groente zoals tomaten, basilicum en olijven.