Oost-west patatfriet
Schil en snijd de aardappels in reepjes van 7.5 cm - 5 mm. Doe de reepjes in een grote schaal, giet er koud water op en laat ze 2 uur in de koelkast staan.
Meng de kruidenmix in een klein schaaltje en zet apart.
Giet vervolgens de aardappelen af in een vergiet en droog ze goed. Ze moeten zo droog mogelijk zijn.
Verhit de wok, doe er de olie in, verhit het goed en bak dan de helft van de reepjes aardappel ong. 8 minuten. Schep ze eruit en laat ze goed uitlekken. Zet apart. Bak de andere helft en laat deze ook uitlekken.
Vlak voor het serveren de olie goed verhitten en bak daar de helft van de aardappelreepjes in,totdat deze goudbruin en knapperig zijn. Laten uitlekken en ondertussen de andere helft bakken.
Doe ze in een warme schaal en serveer het met de kruidenmix. Serveer meteen.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Als je de aardappels in koud water weg zet, voorkomt dat ze slap en vettig worden.