noedelpotjes


noedelsmakenopstraat.jpg Bestrooi de kippendij met zout, besprenkel met sake en sojasaus. . Kook de spinazie twee minuten en giet af, week het vervolgens 1 minuut in koud water en giet het weer af. Knijp het goed uit, zodat er zoveel mogelijk vocht uit is. Snijd het in stukjes van 4 cm.
Kook vervolgens de udon noedels volgens de aanwijzigingen op de verpakking, maar kook het nu 3 min. korter dan aanbevolen.
De benodigdheden voor de soep in een pan doen en aan de kook brengen, dan de kip en de prei er bij doen. Schep het schuim er af en toe af. Laat de soep 5 min. koken.
Verdeel de noedels over de potjes en verdeel vervolgens de kip, prei en de soep hierover. Zet het op een brandertje en doe er dan de shitake paddestoelen bij.
Breek voorzichtig een ei in elk potje. Leg er de deksels op en laat 2 min. sudderen. Verdeel de spinazie over de potjes en laat 1 min. sudderen.
Dien het gerecht onmiddelijk op, Zet de warme casseroles daarbij wel op borden of onderleggers. Bestrooi met wat zevenkruidenpoeder
Succes en eet smakelijk!!
De foto laat zien hoe je noedels maakt. De mensen op de foto wachten op de zelfgemaakte noedels.

Azie

Japan

Mie

4 pers

no:623/972 << >>
125 gr. ontbeende kippendij in blokjes gesneden
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel sake
1/2 theelepel sojasaus

1 prei in stukken van 1.5 cm. gesneden
100 gr. spinazie
300 gr. gedroogde udon noedels
4 shitake paddestoelen zonder steeltjes
4 eieren
zevenkruidenpoeder

Voor de soep:
1 1/2 liter kombu bonitobouillon of instant dashi
1 1/2 eetlepel sojasaus
1 1/2 theelepel zout
1 eetlepel mirin