Mussamam rundvleescurry


Kook de currypasta en de kokosroom 5 minuten in een wok.
Voeg het vlees toe en bak dit 10 minuten
Voeg de kokosmelk toe, breng alles aan de kook en draai het vuur lager. Laat het vlees 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de overige benodigdheden toe en laat alles sudderen tot de aardappelen en het vlees gaar zijn.

Serveer bij deze curry, rijst, tafelzuur en gember.

Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:488/972 << >>
3 eetlepels mussamam-currypasta (toko)
125 ml. kokosroom (het dikke gedeelte op een blikje kokosmelk)
600 gr. runderlende of stoofvlees
500 ml. kokosmelk
5 kardemomzaden, geroosterd tot de aroma vrijkomt
1 kaneelpijpje van circa 8 cm.
200 gr. aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
1 volle eetlepel ongezouten pinda’s, fijngehakt
10 sjalotten
3 laurierblaadjes
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels tamarindewater