Mosselen met gember
Was de mosselen en boen ze schoon. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Verhit 2 eetlepels olie en fruit daarin de mosselen met de knoflook. Blus af met de witte wijn, doe het deksel op de pan en kook de mosselen tot ze geopend zijn, dat duurt ongeveer 5 minuten. Giet de mosselen af in een grove zeef en vang het kookvocht op.
Haal het mosselvlees uit de schelpen. Bewaar enkele schelpen voor de garnering. Schil de gember, was de sjalotten en schrap de wortel. Hak de gember, snijd de sjalotten fijn en de wortel in dunne reepjes . Snijd de rode peper in dunne reepjes, snijd ook de peultjes in reepjes..
Verhit 2 eetlepels olie en fruit daarin de groenten. Schenk het mosselvocht, de sojasaus en de room erbij en breng op smaak met zout en peper. Doe het mosselvlees in de soep en garneer die met grof gescheurde koriander en de bewaarde mosselschelpen.
Succes en eet smakelijk!!