Mieren kruipen op de boom


Doe de mihoen in heet water en laat ze daarin ongeveer 15-20 minuten weken.
Meng ondertussen het gehakt met de sojasaus, de rijstwijn, de sesamolie en de maizena en laat dit ongeveer 10 minuten marineren.
Giet de noedels af, laat ze schrikken onder koud water en vervolgens goed uitlekken. Knip de noedels met een schaar in stukken van ongeveer 7 cm. Schik ze op een schaal.
Verhit de wok, doe er de olie in en roerbak de lenteui en het vlees. Voeg er de zwarte bonensaus en de suiker. Laat eventjes koken.
Breng eventueel op smaak met sechuanpeper.
Schep het mengsel op de schaal met noedels en garneer met het groen van de lenteui.
Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Mie

4 pers

no:251/972 << >>
125 gr. mihoen
250 gr. rundergehakt
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel maizena

3 lenteui klein gesneden
2 eetlepels olie
2 eetlepels zwarte bonensausLKK
1 snufje suiker
1 eetlepel geroosterde sichuanpepers

garnering
klein gehakte groen van de lenteui