Mango met koffiesaus
Verwarm de oven op 200 oC. voor. Bladerdeeg ontdooien. 6 x 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en in rondjes van ong. 6 - 8 cm. snijden. Plakjes een beetje aandrukken. Ei splitsen(eiwit wordt niet gebruikt). Dooier losroeren. Bakplaat met koud water afspoelen. Hierop de rondjes van bladerdeeg leggen en bestrijken met de dooier. In het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken. Kapje van bladerdeeg afsnijden (apart houden)en onderkant een beetje uithollen, zodat je een ondiep gebakje krijgt. Mangos dun schillen en in schijfjes snijden.
4 dl. Sterke koffie zetten. Gemberwortel in dunne plakjes snijden. In een steelpannetje de suiker, koffie en gemberwortel op hoog vuur tot 1/3 laten inkoken. Boven andere pan zeven. Van het vuur af de slagroom er door roeren Mangoschijfjes eventjes in de koffiesaus deppen en op de onderkant van het bladerdeeg leggen. Vervolgens een bolletje ijs op of langs de mango leggen. Bedekken met bladerdeeg kapje. De rest van de koffiesaus overdoen in een sauskom en apart erbij geven. Direct serveren.
Succes en eet smakelijk!