Limoen-creme met blokjes mango


Snijd de mango in de lengte in drieeen, zodat zich in de middelste plak de pit bevindt. Schep het vruchtvlees uit de schil. Verwijder de schil van het middengedeelte met een mes, druk de pit dan met een vork of de vingers plat op een werkvlak en schaaf er met een mes het vruchtvlees af. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. doe de blokjes over in coupes en zet die apart.
Week de gelatine in koud water. Meng de suiker met de limoenrasp en het sap, verwarm het tot de suiker volledig is opgelost. Laat dan even aan de kook komen.
Draai het vuur uit, knijp de gelatine uit en los het op in de siroop (niet verhitten).
Doe de yoghurt over in een kom en voeg er al roerend het limoen-gelatinemengsel aan toe. Spatel er wanneer de limoencreme lobbig wordt voorzichtig de stijfgeslagen slagroom door.
Schep de limoencreme op de mangoblokjes in de coupes en zet ze nog 1/2 - 1 uur in de koelkast. Garneer met een toefje slagroom en een blaadje munt.
Succes en eet smakelijk!!

De limoen, die ook wel de “citroen van de tropen” genoemd wordt, is echter eerder als een alternatief voor de citroen te beschouwen. Limoenen zijn vaak dubbel zo sappig, hebben weinig of geen pitjes en bijzonder geurig vruchtvlees .

Thailand

Thailand

Nagerecht

6 pers

no:725/972 << >>
limoencreme
150 gr. fijne suiker
sap van 3 limoenen ( 8 cl.) = 0.80 dl. waar van
de schil van1 limoen erg fijn gehakt

3 blaadjes witte gelatine
150 gr. yoghurt
1/8 liter stijfgeslagen slagroom zonder suiker

bovendien
1 of 2 rijpe mango’s
1 dl. slagroom (spuitbus)
blaadjes munt