Kruidige Garnalensoep met citroengras
De bouillon aan de kook brengen , citroengras en limoenblaadjes toevoegen, laat de soep eventjes op een laag vuur trekken, ong. 10 minuten.
Dan de garnalen en de champignons toevoegen.
Laat het dan ong. 5 min. sudderen totdat de garnalen gaar zijn.
Doe er dan de kerriepasta, limoensap, de vissaus en de suiker bij.
Maak het eventueel op smaak af met meer suiker, vissaus of en limoensap.
De soep moet gekruid, zuur en zoutig smaken.
Garneer met de verse koriander, lenteui en gehakte pepers.
Succes en eet smakelijk !!
Azie in de wok
Tip : De garnalen niet te lang laten koken, dan worden ze taai.
Thailand
Thailand
Soep
6 pers
no:541/972
<<
>>
Benodigdheden
1.5 liter bouillon
10 limoenblaadjes in tweeën gescheurd
3 citroengrassen kneus deze met het mes
18 middel-grote tijgergarnalen gepeld en het darmkanaal verwijderd, de staart eraan laten
200 gr. verse champignons in plakjes gesneden
1 eetlepel of meer rode Thaise kerriepasta
4 eetlepels limoensap naar smaak
3 eetlepel vissaus naar smaak
1 eetlepel palmsuiker
2 eetlepels verse korianderblaadjes
2 eetlepels lenteui gehakt
1 rode chilipeper zonder zaad en gehakt
1