Krab fu rong


Verdeel het krabvlees in stukken en meng het zout, de eiwitten, maizena en melk er goed door.
Verhit de olie tot 190 oC. . Schenk het krabmengsel in gedeelten in de wok. Roer niet, anders zal het zich verspreiden. Roer de olie wel voorzichtig van de bodem van de wok, zodat het krabmengsel (fu rong)bovenkomt. Schep het mengsel uit de wok zodra het gestold is. Het mag niet bruin worden. Laat het mengsel uitlekken. Giet de olie weg en veeg de wok schoon.
Laat de wok op hoog vuur gloeiend heet worden, voeg de bouillon toe, breng aan de kook en voeg de lenteui, gember, erwten en rijsttwijn toe. Schenk de sesamolie erbij. Schenk het over de fu rong en bestrooi met verse koriander.

Succes en eet smakelijk!!!!!

China

Canton

Schaaldieren

4 pers

no:761/972 << >>
250 gr. krabvlees, zonder stukjes schaal
1/2 theelepel zout
4 eiwitten geklopt
1 eetl. maizena
4 eetl. melk
olie om te frituren

100 ml. bouillon
1 lenteui fijngehakt
1 theel. gemberwortel fijngehakt
2 eetl. erwten
1 /2 eetl. rijstwijn

1 theel. sesamolie

verse koriander grof gesneden