knoflook- en peper kip


Meng de benodigdheden voor de marinade. Zet apart
Snijd de geplette kip in blokjes van 2.5 cm. Zet het in de marinade (20 min.)
De andere benodigdheden klaar zetten.
Verhit de wok met de olie om te frituren. Bak de kipblokjes hierin totdat deze goudbruin zijn (ong. 3 - 4 min.) Haal ze eruit en laat ze uitlekken. Giet de olie uit de wok. Verhit de wok opnieuw en roerbak hierin de paprika, chilipepers en knoflook ong. 30 sec.. Dan de kipblokjes en de peperkorrels hierbij doen en nog 2- 3 min. laten roerbakken. Vervolgens de smaakmakers en het maïzenapapje.
Nu de sesamolie- en de chiliolie erbij doen, goed door laten warmen ong. 10 sec.
Serveer op een platte schaal.

Succes en eet smakelijk!
Dit is een pittig gerecht uit Hunan.
Deze provincie is bekend door zijn lekkere pittige gerechten.

China

Hunan

Gevogelte

4 pers

no:884/972 << >>
4 kip filets geplet

Marinade
1 ei licht geklopt
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel maizena

olie om te frituren

2 groene paprika’s ontzaad en in stukjes gesneden ( driehoekjes)
2 rode chilipepers ontzaad en gehakt
6 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel peperkorrels geplet
1 eetlepel Sechuanpepers geroosterd en geplet

Smaakmakers
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel basterdsuiker
1 eetlepel donkere rijstazijn
1 eetlepel rijstwijn

1/2 theelepel maizena gemengd met
1 theelepel water

1/2 theelepel sesamolie
1/2 theelepel chiliolie