knoflook- en peper kip
Meng de benodigdheden voor de marinade. Zet apart
Snijd de geplette kip in blokjes van 2.5 cm. Zet het in de marinade (20 min.)
De andere benodigdheden klaar zetten.
Verhit de wok met de olie om te frituren. Bak de kipblokjes hierin totdat deze goudbruin zijn (ong. 3 - 4 min.) Haal ze eruit en laat ze uitlekken. Giet de olie uit de wok. Verhit de wok opnieuw en roerbak hierin de paprika, chilipepers en knoflook ong. 30 sec.. Dan de kipblokjes en de peperkorrels hierbij doen en nog 2- 3 min. laten roerbakken. Vervolgens de smaakmakers en het maïzenapapje.
Nu de sesamolie- en de chiliolie erbij doen, goed door laten warmen ong. 10 sec.
Serveer op een platte schaal.
Succes en eet smakelijk!
Dit is een pittig gerecht uit Hunan.
Deze provincie is bekend door zijn lekkere pittige gerechten.