Knapperige kippenstukjes


Snijd de kiippendijen in ca. 3 x 1 cm. grote stukken. Was en halveer de paprika’s, verwijder de stelen, zaadjes en witte tussenwanden. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1.5 cm. Meng de benodigdheden voor de dip en zet apart.
Marinade. Meng de teriyaki marinade met de gember. Leg de kipstukken in een platte schaal, verdeel de marinade daar gelijkmatig over en laat het geheel afgedekt 30 min. marineren. Laat het uitlekken en rol ze door de maizena. Klop het overtollige maizena er af.
Maak voor het deegjasje de lenteuitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Klop het eiwit schuimig op en roer het gezeefde zetmeel erdoor, voeg vervolgens de lenteuitjes, het zout en de gember toe. Verhit de olie in de wok. Dip nu de stukken kip in het eiwitmengsel en frituur ze daarin goudbruin. Eruit halen en laten afdruipen. Tot slot de paprikastukjes eveneens kort frituren, eruit halen en laten afdruipen. Zet apart.
Serveer de stukken kip met de dip en de paprikastukjes apart op een schaal.



Japan

nieuw

Gevogelte

6 pers

no:128/972 << >>
650 gr. kippendijenvlees z. vel en bot
400 gr. paprika’s (rood, geel en groen)

marinade
8 eetlepels teriyaki marinade
1 eetl. vers geraspte gember

deegjasje
40 gr. lenteuitjes
3 eiwitten
3 eetlepels maizena
beetje zout
1 eetlepel vers gehakte gember

bovendien
maizena voor het paneren
olie om te bakken

voor de dip
6 eetlepels kikkoman sojasaus
3 eetlepels teriyakisaus
2 rode chili z.z. in kleine blokjes
beetje limoensap
2 eetlepels koriander