Knapperige garnaal op een stokje


Dipsaus: breng in een kleine pan de azijn met de suiker al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, voeg de gesneden peper toe en laat alles afkoelen.
Kook de mie in kokend water vlg. de aanwijziging op de verpakking. Giet ze af koel ze af in een bak koud water en giet ze nog een keer af. Verwarm heel langzaam 5 cm. olie in een wok of koekenpan.
Pel de garnalen laat de staart zitten. Steek een korte bamboespies van boven naar onder door de garnaal. Leg een plak mango op elke garnaal en bestrooi alles met een beetje zout. Neem 6 mieslierten en wikkel ze om de garnaal, zodat de garnaal en mango aan elkaar vastzitten. Herhaal dit en maak 12 garnalen spiezen.
Test de temperatuur van de olie met een stukje mie: deze moet goudbruin en knapperig worden in 1 minuut. Frituur de spiesen, een paar tegelijk, tot de mie goudbruin is en de garnalen roze. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet met kleine kommetjes dipsaus. Je kunt de garnalen voor het serveren van de prikkers laten glijden, of ze eraan laten. Om te serveren: garneer met takjes koriander en partjes limoen.

Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:297/972 << >>
12 grote rauwe garnalen, zonder kop elk ongeveer 8 cm. lang
75 gr. dunne Chinese eiermie
1 kleine mango, geschild, ontpit en dun gesneden
zout
olie om te bakken

dipsaus
5 eetlepels witte rijstazijn
3 eetlepels tafelsuiker
1 klein gedroogde rode peper, dun gesneden met zaad en al

serveer met
takjes verse koriander en partjes limoen