kipspiesen met mie en vissaus (nuoc cham)


Verhit de gril of de oven. Vermeng in een schaaltje de benodigdheden voor de marinade . Doe daar de kipreepjes in en meng ze goed met de marinade. Vervolgens deze aan de in water geweekte bamboestokjes rijgen. Grill of braad deze ong. 2 minuten aan iedere kant.
In een klein schaaltje de benodigdheden voor de saus mengen. Zet apart.
Kook de mie in een pan met ruim kokend water volgens de verpakking. Doe daar de laatste minuut de taugé bij. Spoel ze goed af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Leg vervolgens de mie en taugé op een schaal en schik daar de komkommer, kruiden en de kipspiesen op. Druppel de vissaus (nuoc cham) hierover en garneer met de gehakte pinda's of pijnboompitten.
Succes eet smakelijk!!
Tip: Je kunt de kipspiesen ook goed in een grillpan bakken. Een lekkere zelfgemaakte pindasaus gaat hier ook goed bij.

Vietnam

Vietnam

Gevogelte

4 pers

no:339/972 << >>
3 kipfilets in de lengte repen gesneden

marinade
3 eetlepels vissaus
1 eetlepel palm of bruine basterdsuiker
1 eetlepel limoensap
2 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel olie

saus (nuoc cham)
1/2 theelepel gedroogde rode pepervlokken
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels palmsuiker
1 teen knoflook gehakt
1 eetlepel witte rijstazijn
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels water

125 gr. mie
1 kopje taugé

1 komkommer geschild en door de helft in de lengte , ontzaad en in halve maantjes gesneden
2/3 kopje munt, basilicum of korianderblaadjes of een combinatie van twee of drie soorten

1/3 kopje geroosterde gehakte pinda's