kippensalade met walnoten


Meng de benodigdheden voor de dressing in een kom en roer totdat deze mooi glad is.Vervolgens de benodigdheden voor de salade mengen op een platte schaal.
Verwarm de wok en doe er de olie in om te frituren laat het goed verhitten en zet het gas lager. Bak nu hier de reepjes wonton in totdat ze goud- bruin zijn. ong. 15 sec. Haal ze er uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Zet een koekepan of steelpan op het vuur en laat heet worden, doe de olie erin , bedek de bodem goed, de suiker erbij doen en wachten totdat deze gesmolten is, dan de walnoten erbij doen, roer totdat ze goed bedekt zijn met de saus. Onmiddelijk hierna de walnoten op een met folie bedekte plaat leggen en ze uit elkaar halen met een vork.
Voor het serveren de dressing over de salade gieten en goed mengen.
Serveer de salade in een ondiepe schaal, met er om heen de gebakken wonton reepjes en de walnoten erover gestrooid. Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Salade

6 pers

no:182/972 << >>
Dressing
3 eetlepels donkere rijstazijn
3 eetlepels pindakaas
3 eetlepels olie
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels sojasaus
1/2 eetlepel chili-olie
3 eetlepels bruine suiker
Salade
1/2 krop dun gesneden ijsbergsla of andere sla
3 gekookte kipfilets geplukt in dunne sliertjes
1 kleine wortel in dunne reepjes gesneden
1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden
2 eetlepels verse koriander gehakt
2 eetlepels verse basilicum gehakt
Verdere benodigdheden
8 wontonvelletjes in reepjes gesneden
2 eetlepels olie
3 eetlepels suiker
50 gr. gepelde walnoten

olie om te frituren