Kip sate(satay gai)


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet de kip daarin, laat het minimaal 1 uur staan.
Rijg de kip vervolgens aan de sateprikkers.
Maak de saus door de olie te verwarmen en daar de currypasta in bakken totdat er olie vrijkomt, nu er beetje voor beetje de kokosmelk er bij gieten, laat de olie steeds vrijkomen, vervolgens als alle melk gebruikt is er de rest erbij doen. Goed laten mengen en apart zetten.(je kunt deze saus ook invriezen, maak dus een grotere hoeveelheid).
Bijgerecht: 1 cup azijn(witte), 1 cup water, 1 cup suiker, 1/2 eetl. zout. Laat deze benodigdhede eventjes inkoken tot een siroop en meng het later met kleine blokjes komkommer, klein gesneden sjalotjes en stukjes rode chilipepers.
Gril de sate op een grilplaat of in de oven.
Serveer het met de saus en het bijgerecht.
Succes en eet smakelijk!




Dit gerecht heb ik geleerd op een Thaise kookles van een Thaise kok in Suzhou.
Tip: Je kunt hiervoor ook bief en varkensvlees gebruiken.

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:125/972 << >>
250 gr. kipfilet of dijenvlees zonder been en vel 20 gr. per stokje in lange repen gesneden

marinade:
1/2 theelepel koriander gemalen
1/2 theelepel komijn gemalen
1/2 theelepel galangal (laos) klein gehakt
1/2 theelepel tumericpoeder
1/2 theelepel citroengras klein gehakt
1/2 theelepel zwarte gemalen peper
1/2 theelepel zout
1 theelepel suiker
1/2 blikje kokosmelk
12 sate- stokjes voorgeweekt

saus:
1 eetlepel rode curry pasta
3 eetlepels olie
1 theelepel korianderzaad gemalen(ketoembar)
1/2 theelepel komijn gemalen
1 blikje kokosmelk
2 theelepels zout of minder
3 eetlepels palmsuiker
3 eetlepels tamarinde sap
1/2 cup gemalen pinda’s