Karbonades met vijfkruidenpoeder


Leg de karbonades op een plat werkvlak en plet ze met een vleeshamer of een chinees mes tot ze ongeveer 1 - 1 1/2 cm. dik zijn.
Doe de peperkorrels en steranijs in een vijzel of blender en stamp of draai tot een poeder. Voeg het citroengras, de knoflook en sjalot toe en stamp of draai tot een puree. Schep er de vissaus, sojasaus, sesamolie, suiker en het vijfkruidenpoeder door.
Leg de karbonades naast elkaar in een ondiepe kom. Schep er de marinade over en wentel er de karbonades door. Dek de schaal af en zet minstens 30 minuten op kamer-temperatuur, of 2 uur en langer in de koelkast.
Maak een houtskoolvuur. Of verwarm de grillpan. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Schraap de marinade van de karbonades en leg ze naast elkaar op een rooster op 10 cm. boven de hete houtskool. Rooster ze, waarbij u ze een keer omdraait, circa 8 minuten in totaal tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Leg de karbonades op een snijplank en hak elke karbonade in een aantal repen(met bot eraan) Schik de repen op een dienschaal, zodat ze op een hele karbonade lijken.
Serveer met deze dipsaus: Stamp de knoflook met de rode chilipeper in een vijzel tot puree. Schep er de limoensap, de sojasaus, suiker en het water door. Doe in schaaltjes en doe er de geraspte wortel in. Succes en eet smakelijk!

Vietnam

Vietnam

Vlees

6 pers

no:592/972 << >>
4 varkens schouderkarbonades

marinade
1 theelepel peperkorrels
1 steranijs
1 stengel citroengras, alleen het malse gedeelte fijngehakt
4 tenen knoflook, gehalveerd
1 sjalotje, in vieren gesneden
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel vissaus
1/2 eetlepel sesamolie
1 eetlepel palm of bruine suiker
1/2 eetlepel vijfkruidenpoeder

nuoc cham dipsaus
1 grote teen knoflook
1 verse rode chilpeper, ontzaad
4 eetlepels vers limoensap
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels tafelsuiker
6 eet lepels water
2 eetlepels geraspte wortel

Ik maak dit gerecht in de oven onder de grill, of in de grillpan.