Japanse carpaccio met komkommer-radijssalade
Breng in een steelpan de gember sojasaus, mirin, vissaus, 2 eetlepels rijstazijn en 4 eetlepels water heel kort aan de kook en laat afkoelen. Marineer de biefstuk in de helft van het afgekoelde sojamengsel ongeveer 15 min. Neem de biefsuk uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie(arachide) in een koekenpan en bak de biefsuk ongeveer 2 min. rondom. De buitenkant wordt vrij snel donker door de mirin en sojasaus, maar zorg dat de biefstuk niet te donker wordt. Laat afkoelen. Verpak de biefstuk in vershoudfolie en leg 20 min. in de vriezer. Snijd intussen de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten. Snijd de komkommer helften schuin in dunne plakjes en meng ze met 1 theelepel zout. Laat 15 min. staan. Rooster intussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 3 min. goudbruin. Blijf omschudden dan worden ze gelijkmatig goudbruin. Snijd de radijsjes in plakjes en meng met de komkommer. Los de suiker in de resterende azijn en 1 eetlepel water. Voeg de sesamolie toe en meng dit door het komkommer-radijsmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel ze over de schaal. Besprenkel met de rest van het soja-mengsel. Schep de komkommer-radijssalade ernaast en bestrooi met sesamzaadjes.
Succes en eet smakelijk!!