Insalata di Calamari


Was de inktvissen en laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze daarna met keukenpapier droog. Snij er ringen van. Hak de uien en de knoflooktenen fijn.
Dompel de tomaten 30 sec. onder kokend water. Spoel ze met koud water af en pel ze. Halveer de tomaten en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij daarna de tomaten in kleine stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan, bak de inktvisringen samen met de fijngehakte uien en knoflook snel aan. Voeg er de stukjes tomaten, melk, room en witte wijn bij en laat het aan de kook komen. Temper het vuur, doe het deksel op de pan en laat het ong. 30 minuten zachtjes gaar- koken.
Haal de inktvissen uit de pan. Laat het achtergebleven vocht tot de helft inkoken. Breng het op smaak met zout, vers gemalen peper, een paar druppeltjes tabasco en wat paprikapoeder. Bind de saus zo nodig met een papje van 2 eetlepels maizena en wat koud water.
Voeg de inktvisringten weer bij de saus. Laat de inktvis nog even doorwarmen. Besprenkel met wat citroensap.
Garneer de bordjes met sla naar keuze, plakjes tomaat en een schijfje cityroen en schep er de inktvisringen op. Serveer met toastjes of geroosterd brood.
Succes en eet smakelijk!!

Europa

Italie

Salade

4 pers

no:167/972 << >>
500 gr. inktvis (middelgroot) gewassen en in ringen gesneden
2 uien gehakt
2 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook gehakt
2 grote vleestomaten
2 dl. melk
2 dl. room
1 dl. witte wijn
snufje paprikapoeder
een paar druppels tabas co
zout
peper
citroensap

garnering
sla naar keuze
plakjes tomaat
schijfjes citroen