Handgeplukte kip met sesamzaad


Kook de kip gaar in ongeveer een half uur, neem ze uit het water en laat ze afkoelen. Pluk het vlees van de kip(geen vel), niet snijden en pluk het in dunne reepjes. Doe het in een grote schaal en zet apart. Als de kip staat te koken, snijd je de ui in dunne reepjes, giet er kokend water over en zet ze in de uienmarinade, ongeveer een half uur.
Rooster het sesamzaad in een heet pannetje, haal het zaad eruit en zet apart. Meng de ingrediënten voor de saus en zet ook apart. Halveer de komkommer en verwijder de zaden, snijd ze in dunne halve maantjes, ontdoe de peper van het zaad en snijd eveneens in hele dunne reepjes. Meng de groenten, kip en saus in een grote kom, zorg dat alles goed gemengd is.
Frituur de rijst vermicelli in de erg hete olie, zodat het knapperig word, leg ze op een schotel en serveer het kip- groentemengsel erop. Strooi het sesamzaad erover . Succes en eet smakelijk !!

Tip: Pas op, als je de mihoen frituurt dat je er niet teveel tegelijk in doet, anders rijst het je de pan uit. De olie moet heter zijn dan normaal .

China

Sichuan

Gevogelte

4 pers

no:516/972 << >>
3 kippenpoten


1 ui in lange repen gesneden

Marinade voor de ui
2 eetl. palmsuiker of br. basterdsuiker
2 eetl. donkere rijstazijn
1/2 theelepel zout

2 eetl. witte sesamzaad

Saus
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel chilisaus
1 eetlepel palmsuiker of br.basterdsuiker
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels zwarte rijstazijn

1 komkommer
1 rode chili peper

mihoen (rijstmie)
olie om te frituren