Gevulde gefrituurde aubergines met saus


Meng het gehakte vlees met de lenteui, de gemberwortel en de rijstwijn en een beetje zout. Zet apart.
In elke plak aubergine een gleuf maken zodat ze gevuld kunnen worden. Het vruchtvlees niet doorsnijden zodat de plakken heel blijven. De plakken met het gehakt vullen en dichtdrukken.
Meng de eieren met de maizena en het zout goed los.
Saus: De pepertjes in een vijzel verpulveren en mengen met de overige benodigdheden.
Verhit de olie tot ong. 180 oC.
Verwarm de oven op 70 oC. en zet een schaal met een dikke laag keukenpapier in de oven.
De gevulde aubergineplakkken een voor een door het eiermengsel halen en in de hete olie ca. 4 minuten goudbruin bakken. Af en toe keren. Uit de wok scheppen en op de schaal in de oven leggen en warmhouden. Als alle aubergineplakkken gefrituurd zijn het keukennpapier verwijderen. De aubergines met de saus serveren.

Succes en eet smakelijk!!!

China

Sichuan

Groenten

4 pers

no:400/945 << >>
1 cm. gemberwortel gehakt
4 lenteuitjes klein gehakt
150 gr. varkensvlees gehakt
1 eetlepel rijstwijn
zout
2 aubergines (ong. 250 gr. p.stuk) geschild en in plakken gesneden van 1 cm. dik

2 eieren
1 1/2 eetlepel maizena

olie om te frituren

saus
4 gedroogde pepertjes
2 eetlepels donkere rijstazijn
2 eetlepels sesamolie
4 eetlepels sojasaus
3 theelepels palmsuiker