GEVULDE EIERMATJES


gevulde omelet.jpg Wrijf in de vijzel met de stamper de korianderwortel, het knoflook en de peperkorrels fijn. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin het fijn gewreven mengsel en het fijn gehakte uitje in 1 minuut.
Verkruimel het gehakt in de zelfde wok en roerbak het 1 minuut mee. Roer er de garnalen door en roerbak ze 45 seconden. Roer er snel de vissaus door en schep het mengsel in een kom. Wrijf de wok schoon met keukenpapier.
Doe de olie in de wok en zet deze boven een matige hittebr0n. Klop in een kommetje de eieren los. Maak van vetvrij papier een hoorntje en knip er het puntje af. Doe het losgeklopte ei in het hoorntje en beweeg dit boven de wok, zodat er een straaltje ei uit loopt en in draden stolt. Maak op deze manier een “matje” van gestold ei.
Haal het “matje” voorzichtig met een spatel uit de wok en leg het op keukenpapier. Maak op deze manier 4 “matjes”. Leg ze met de platte kant naar beneden op het werkvlak. Leg er kruiselings 2 reepjes rode peper op.
Verdeel de korianderblaadjes over de “matjes” en verdeel er het gehaktmengsel over. Vouw de “matjes” over de vulling, draai de pakketjes om en leg ze op een serveerschaal.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Ei

4 pers

no:674/972 << >>
1 eetlepel fijngehakte korianderwortel
2 tenen knoflook gehakt
1 theelepel zwarte peperkorrels gekneusd
1 eetlepel olie
1 klein uitje fijngehakt
100 gr. mager varkensvlees gehakt
100 gr. gepelde rauwe garnalen fijn gehakt
1 eetlepel vissaus

3 eetlepels olie
2 eieren
3 verse rode pepers, zonder zaad en in smalle reepjes gesneden
20 - 30 blaadjes koriander

garnering
koriandertakjes