gestoofd varkensvlees met steranijs


vleeskoopman.jpg Verhit de wok, doe er de olie in en bak het vlees in twee porties goed aan en uit de wok scheppen. Zet apart.
Doe vervolgens de suiker bij het braadvet en laat het al roerend goed smelten Nu er de sojasaus en de rijstwijn toevoegen en het aanbaksel met een lepel van de bodem losmaken. Het vlees met de gemberwortel, de knoflook en de sjalotten toevoegen. De paddestoelen, de steranijs en de kaneel in de wok doen. Zoveel water toevoegen dat alles onderstaat.
Leg een deksel op de pan, het vuur zo laag mogelijk draaien en alles ong. 2 uur stoven tot het vlees zacht is en het vocht minstens voor de helft is ingekookt.
Het vlees eventueel met wat zout op smaak brengen en zonodig de saus op hoog vuur nog verder inkoken.
Het vlees voor het serveren met de ringetjes lenteui bestrooien en met wat sesamolie bedruppelen.
Succes en eet smakelijk!!!

Tip: Je kunt dit stoofpotje ook goed in de oven bereiden.
Heerlijk met witte rijst en komkommersalade

China

Suzhou

Vlees

4 pers

no:329/972 << >>
10 gr. gedroogde shitakes in heet water 20 min. geweekt en de hoedjes in reepjes gesneden

800 gr. niet te vet buikspek (zonder zwoerd) in blokjes van 2 - 2 cm.
4 cm. gemberwortel in dunne plakjes gesneden
4 sjalotten in dunne plakjes gesneden
4 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden

4 eetlepels olie
4 eetlepels bruine basterdsuiker
125 ml. sojasaus
125 ml. rijstwijn
4 stuks steranijs
3 kaneelstokjes
4 lenteui in dunne ringetjes gesneden
zout
sesamolie om erover te druppelen