Gesmoorde Thaise aubergines


Verhit de wok en doe er de olie in, dan er de chilipepers en de knoflook erbij doen en bakken totdat de knoflook een beetje bruin wordt. Nu de aubergines toevoegen en roerbakken.
Vervogens er een kopje water aan toevoegen en 5 minuten laten sudderen met een deksel op de pan. Als de aubergines nog niet gaar zijn, er een beetje water toevoegen en nog eventjes laten sudderen.
Als de aubergines gaar zijn er de vissaus, suiker en sojasaus toevoegen met de basilicumblaadjes en eventjes roerbakken totdat het op temperatuur is.
Meteen serveren met rijst en een ander vleesgerecht.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Groenten

4 pers

no:474/972 << >>
2 aubergines in grove stukken gesneden

2 eetlepels olie
2 bosjes Thaise basilicum of gewone blaadjes van de steel gehaalt
1 1/2 eetlepel palmsuiker
3 tenen knoflook
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel sojasaus
2 chilipepers z.z. klein gehakt