Gesmoord varkensvlees


Verwarm de oven voor op 200 oC.
Laat de wok heet worden en doe daar de olie in om te frituren, laat het goed verhitten op groot vuur. Dan vervolgens het vlees er in doen en licht bruin laten worden. Haal het vlees er uit en laat goed uitlekken. Zet apart. Maak nu de saus : de olie in de wok , dan de gember,pepers,lenteui en de steranijs en kort laten roerbakken. Nu het vlees weer terug in de wok en eventjes roerbakken en dan er de sojasaus bij doen en nog 1 min. laten bakken. Vervolgens de suiker erbij doen en ook nog 1 minuutje al roerende laten bakken. Dan kan de rijstwijn, bouillon,zout en de peper erbij. Het deksel van de wok erop leggen en het gerecht laten koken.
Nu de hele massa in een stoofpotje doen en in een op 200 oC. voorverwarmde oven nog 20 minuten laten stoven. Indien nodig indikken met het maizena-water mengsel. Op het laatst de sesamolie er over druppelen. Succes en eet smakelijk!!
Dit gerecht kan ook met in plakken gesneden rettich of en met Chinese paddestoelen worden gekookt. De groente wordt dan samen met het gefrituurde vlees in de pan gedaan.

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:373/972 << >>
750 gr. varkensvlees ( iets doorregen vlees is het meest geschikt hiervoor ) in blokjes van 2 x 2 cm.
gesneden

olie om te frituren

Saus
8 eetlepels olie
4 plakjes gemberwortel gehakt
4 gedroogde chilipepers geplet in de vijzel
2 lenteui het witte gedeelte gehakt
4 steranijs
60 ml. sojasaus
1/2 kopje palmsuiker
150 ml. rijstwijn
250 ml. kippenbouillon
1 theelepel zout
1 theelepel peper

eventueel 1 eetlepel maizena
met 2 eetlepels water mengen

4 eetlepel s sesamolie