Gekruide krokante kipfilet


Meng in een schaal de eiwitten, rijstebloem, rode pepers, koriander, citroenblaadjes en de sesamzaad. Doe er de kip in.
Meng de benodigdheden voor de dipsaus en zet apart.
Verhit een goede koekenpan op halfhoog vuur. Doe er de olie in en bak de kipplakjes ongeveer 4 min. aan elke kant tot hij goudbruin en gaar is (de kipplakjes mogen niet op elkaar liggen, anders krijgen ze geen krokant korstje). Het beste is om de kip in gedeeltes te bakken zodat ze ruimte in de pan hebben.
Serveer de kip op een bedje sla en de dipsaus ernaast.


Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit kan heel goed als snack gegeten worden!
De dipsaus kun je goed een dubbele hoeveelheid van maken, het is goed een paar dagen te bewaren in de koelkast.

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:641/972 << >>
4 kipfilets in plakken van ruim 1 cm. gesneden

3 eiwitten licht opgeklopt
4 eetlepels fijne rijstbloem
2 rode pepers zonder zaad en klein gehakt
4 eetlepels korianderblad grof gehakt
4 limoenblaadjes in dunne reepjes gesneden
4 eetlepels sesamzaad

royaal olie

Dipsaus
6 eetlepels sojasaus
4 eetlepels limoensap
3 eetlepels palm- of basterdsuiker

voor de garnering, dun gesneden sla