Gekarameliseerde ananas met karamelsaus en malibu


Voor en achterkant van de ananas snijden. Schil de ananas en volg daarbij de vorm van de ananas. Snijd de ananas in vieren en daarna in repen, zodat je uiteindelijk een rechthoek overhoud.
Steek de kruidnagel, steranijs en vanillestokjes in de ananas. Steek ze flink diep zodat ze zoveel mogelijk smaak afgeven.
Doe een scheutje water met de suiker in de pan en zet dit op hoog vuur. Als het is opgelost, doe je de ananasblokjes erin. Schep regelmatig wat suikerwater over de ananas heen. Let daarbij op dat je ook over de kruiden schept, dan trekt de smaak erin.
Als het suikerwater verkleurt, dus karameliseert, zet je het vuur wat lager en voeg je een paar klontjes boter toe. Let op dat de karamel niet te donker wordt. Dan is deze namelijk te bitter en dus niet lekker. De karamel moet goudbruin zijn.
Wanneer de boter gesmolten is dan voeg je een scheutje malibu bij de karamel. Laat het even doorkoken. In totaal wordt de ananas 5 minuten gebakken. Haal de ananas uit de pan en schep de saus over en langs de ananas en sorbetijs. Succes en eet smakelijk!!!

Heerlijk met sorbetijs.

Japan

Japan

Nagerecht

4 pers

no:216/972 << >>
2 stuks ananas
60 gr. poedersuiker
60 ml. water = 0.6 dl.
12 steranijs
12 kruidnagel
1 vanille stokjes, opengesneden en in stukjes gesneden
40 gr. boter
scheutje malibu