Gegrilde kipfilet met koriander dipsaus
Verwarm de gril of maak de b.b.q aan. Meng de benodigdheden voor de marinade, en doe er de vissaus, olie en sesamolie bij, maak er een puree van in een vijzel of meng het gewoon in een kommetje.
Doe de kip in een platte schaal en wrijf het in met de puree aan beide kanten. Zet het ongeveer 15 minuten apart.
Leg vervolgens de kipfilet op het rooster van de gril of op de b.b.q en laat het 5 minuten aan een kant bakken en draai ze dan om en nog 5 minuten aan de andere kant tot dat ze echt gaar zijn.
Ondertussen in een pannetje de azijn, suiker en een beetje zout zachtjes aan de kook brengen totdat de suiker gesmolten is. Giet het dan in een kom en laat het afkoelen. Vervolgens de gehakte koriander, gehakte knoflook, rode pepervlokken en het water toevoegen en goed vermengen. Giet de saus in kleine kommetjes en serveer het bij de in plakjes gesneden kipfilet. De bedoeling is om steeds een klein stukje kip in het sausje te dippen.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Het is heel goed mogelijk om hier een grillpan voor te gebruiken.
Het is ook een mooi gerecht om als snack te serveren.
Vietnam
Vietnam
Gevogelte
4 pers
no:387/972
<<
>>
6 kipfilets
marinade
2 pepers zaadjes verwijderd,gesneden en gehakt
2 tenen knoflook plat geslagen en gehakt
1/2 kopje verse koriander met steeltjes gehakt
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel olie
1 theelepel sesamolie
dipsaus
6 eetlepels witte rijstazijn
1 eetlepel suiker
2 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes
1/2 theelepel rode gedroogde pepervlokken
1 1/2 eetlepel water