Gedroogde vruchten en mascarponeroom met gembersiroop en saffraan


Doe de abrikozen in een steelpan, overgiet ze met water en laat ze een nacht weken. Breng de benodigdheden voor de gembersiroop met saffraan aan de kook, giet het mengsel over de tutti frutti en laat deze eveneens een nacht weken.
Breng de volgende dag de abrikozen aan de kook, draai het vuur laag en kook ze in 20 - 25 minuten gaar. Voeg zonodig tussentijds een extra scheutje water toe. Schep ze met de suiker, citroenrasp en brandewijn of likeur in een keukenmachine of blender en meng ze tot een gladde puree. Laat het mengsel afkoelen.
Klop de slagroom halfstijf. Klop de mascarpone los en spatel die door de slagroom. Spatel tweederde van de abrikozenpuree door het roommengsel. Schep de abrikozenroom in grote glazen tot ze bijna halfvol zijn. Schep er een lepel abrikozenpuree op en vul het daarna weer aan met abrikozenroom tot de glazen tot 2 cm. onder de rand zijn gevuld. Zet de glazen in de koelkast. (ongeveer 1 - 4 uur)
Vul de glazen voor het serveren bij met de tutti frutti in siroop en garneer met een blaadje munt.
Succes en eet smakelijk!!

Europa

Italie

Nagerecht

6 pers

no:91/972 << >>
500 gr. gedroogde abrikozen
6 dl. water
100 gr. tutti frutti, in grote stukken
100 gr. suiker
sap en geraspte schil van 1 citroen
6 - 8 eetlepels abrikozenbrandewijn of een likeur op basis van sinaasappelen, zoals contreau of Grand Marnier
3 dl. slagroom
100 gr. mascarpone
desgewenst blaadjes munt om te garneren

Gembersiroop met saffraan
2 eetlepels siroop uit een potje gember
sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
2 dl. water
flink mespunt saffraandradjes