Ful medames


Rooster het komijnzaad in een kleine zware koekenpan tot het aroma vrijkomt. Maal het fijn in een vijzel.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak hierin de knoflook tot hij zacht is. Voeg 2 theelepels geroosterd komijnzaad toe en roer enkele seconden. Voeg de uitgelekte tuinbonen toe en schep ze door de olie. Overgiet de bonen met water, breng dit aan de kook en laat de bonen in ca. 1 uur zachtjes gaarkoken. Voeg zonodig meer water toe, zodat de bonen goed vochtig blijven.
Schep het citroensap, de rest van het komijnzaad en de olijfolie, peterselie, zout en peper naar smaak door de bonen. Prak de bonen enigszins.
Schep de bonen in een grote schaal en strooi er peterselie en paprikapoeder over. Garneer met partjes citroen.
Meng de benodigdheden voor de drie salades apart en serveer ze bij de Ful medames!!!
Succes en eet smakelijk!!

Tip: Geef hier geroosterd pittabrood bij!!!!

Dit is een complete maaltijd!!

Marokko

Marokko

Vegetarisch

6 pers

no:206/972 << >>
3 theelepels komijnzaad
9 eetlepels olijfolie
5 tenen knoflook, gehakt
350 gr. gedroogde tuinbonen, 1 nacht geweekt
sap van 2 grote citroenen
grote handvol gehakte plattepeterselie, plus extra garnering
zout en peper
paprikapoeder, ter garnering
2 citroenpartjes, ter garnering

Voor de geraspte wortelsalade met rucola
2 handjes vol rucola
3 wortels, geraspt
citroensap naar smaak
zout en peper

Voor de tomaten-komkommersalade
4 grote rijpe tomaten, klein gesneden
1 grote komkommer, klein gesneden
1 rode ui in dunne ringen
4 takjes munt, klein gehakt
citroensap naar smaak

Voor de bietensalade
3 gekookte bieten(niet op azijn)
1 bos radijs, klein gesneden
2 rode paprika’s, klein gesneden
handvol peterselie, fijn gehakt
2 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen