Verwarm de oven voor op 110 oC. Verhit 2 eetlepels chili-olie in een koekenpan op een matig vuur. Doe er vervolgens de uien, knoflook en chilipeper in en fruit in ong. 10 minuten gaar en glazig. Schep ze over op een vuurvaste schaal en houd warm in de lauwe oven. Kerf met de punt van een scherp mes een ruitpatroon in het vel van de eend. Meng het kruidenmengsel en zet apart. Kwast de eendenborsten in met de overige chiliolie. Wrijf de borsten dan in met het kruidenmengsel. Leg er de eendenborsten op de velkant in en bak ze in 5 - 6 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de pan, leg ze op een vuurvaste schaal en houd ze warm in de lauwe oven.
Schep de uien op een platte schaal. Snijd de eendenborsten in schuine dunne plakken. Schik de plakken over de uien en garneer met de basilicum of koriander.